Scena

Balašević održao spektakularan koncert u Sarajevu

Đorđe Balašević, održao spektakularan koncert u Sarajevu. Uz uobičajen recept – red suza, red smijeha – Balašević je ponovno oduševio obožavatelje


“Da sam dobrodošao, dobrodošao sam i hvala vam na tome. Čak sam jednom dobio, pred onaj koncert s druge strane, preko puta Vijećnice, čak sam dobio i ključeve grada, ali prekasno sam ih dobio, bojim se. Da su kod mene ti ključevi bili devedesetih godina ne bi moglo da se iz Sarajeva utekne, a još teže bi moglo u Sarajevo da se vrati.

Vi Bosanci ste takav svijet, to najbolje znamo mi sretno oženjeni Bosankama”, rekao je Balašević na početku koncerta “Kad tamburama mangupi prepreče put…” koji je održao sinoć u prepunoj sarajevskoj Zetri, prenosi Klix.ba.

Uz uobičajen recept – red suza, red smijeha – Balašević je ponovno oduševio obožavatelje iz cijele regije koji su u nešto više od sat vremena nakon što je dvorana otvorena ispunili sve do zadnjeg mjesta i koncert dočekali uz prve taktove “Remorkera”.

Đole je, u svom stilu, priredio i malo iznenađenje: dok je izvodio “Oliveru” na bini mu se pridružila supruga kojoj je poklonio cvijeće, a Kemalu Montenu otpjevao je “Duet”, pjesmu koju mu je posvetio, rekavši da su za njega, ipak, umjesto minute šutnje bolje tri minute pjevanja.

“Lako je napraviti buku na koncertu, ali je teže napraviti tišinu”, rekao je Balašević. Od publike se, i ovaj put, oprostio pjesmom “Odlazi cirkus”.


Tekst: Index
Foto: screenshot YouTube


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close