Dom

Babinje: Prilikom prvog posjeta bebi treba se pridržavati ovih pravila

Kad se beba rodi, svi prijatelji i rodbina će poželjeti čestitati i doći vidjeti prinovu. To je sve u redu – ako je po vašim pravilima.


Bebe su u prvim danima osjetljive, a ni novim roditeljima nije lako. Majka se treba oporaviti od porođaja te je vrijeme za mir i navikavanje na novu situaciju. Prije svega, trebate se usuglasiti s partnerom.

Dogovorite se hoće li vas smetati da gosti drže bebu u rukama. Imunosustav bebe nije razvijen, tako da ne dolaze u obzir posjeti prehlađenih, a dobro je izbjeći i vrtićku djecu koja gotovo uvijek nose neki virus. Ne ustručavajte se zamoliti goste da operu ruke, ne ljube bebu, unose joj se u lice ili je bude “da je bolje vide”. Dijete nije lutka i kvalitetan san mu je vrlo bitan.

Neki će biti toliko oduševljeni da će poželjeti doći u bolnicu. Slobodno ograničite te posjete na vama najbliže, a ostalima recite da vas posjete kad stignete kući.

Razgovarajte s partnerom kako želite da izgledaju posjeti kako se ne biste našli u nezgodnoj situaciji. Nije se uvijek lako othrvati oduševljenoj rodbini, no bebino je zdravlje na prvome mjestu. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close