AutomotoTech

Automobilska industrija: tko zarađuje najviše po automobilu ?

VW je u prvom polugodištu 2016. prodao najviše automobila. No, drugi automobilski koncerni zarađuju bolje od VW-a. Tko je najprofitabilniji?


Na vrhu liste je Ford Motor Company, američki koncern, koji se u prošlosti nije baš proslavio sjajnim rezultatima. Ni stručnjaci ih nisu očekivali na vrhu ljestvice. Mjereno apsolutnom zaradom po vozilu i maržom profitabilnosti, Ford je po prodanom vozilu ostvario 1.652 eura dobiti, piše DW. Marža, koju se mjeri EBIT-om (prije obračuna kamata i poreza) iznosila je 8,7 posto. Iza Forda je General Motors s maržom od 8,6 posto. I to je iznenađenje, obzirom da je taj američki koncern 2009. proglasio insolventnost. Ključ uspjeha stručnjaci poput Ferdinanda Dudenhöffera, voditelja CAR-Center Automotive Research na Sveučilištu Duisburg-Essen, je fleksibilnost u procesu proizvodnje.

Cijeli članak pročitajte na poslovni.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close