AutomotoVijesti

Automatsko kočenje obavezno od 2020. godine

Četrdeset država svijeta ovaj tjedan se u Ženevi dogovorilo o nacrtu nove uredbe Ujedinjenih naroda o obveznoj ugradnji sustava za automatsko kočenje (AEBS) u sve nove automobile i laka komercijalna vozila, piše autostart.24sata.hr


Među državama koje su prihvatile ovaj nacrt zakona je Japan, kao i sve članice Europske unije. Na idućem sastanku u lipnju, kada nova uredba bude gotova i spremna za odobrenje, države članice UN-a glasat će o njenome prihvaćanju. Svi koji prihvate odluku bit će obvezni u sve nove automobile ugrađivati tehnologiju koja uz pomoć senzora prati koliko je neki objekt (ili pješak) blizu automobilu.

Taj sustav bit će ugrađen u sva osobna i laka komercijalna vozila, a radit će do brzine 60 km/h, po principu automatskoga kočenja. Procjene kažu da će ova nova uredba UN-a utjecati na oko četiri milijuna proizvedenih vozila u Japanu te oko petnaest milijuna u Europi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close