AutomotoLičko-senjska županija

Autocestom kroz Liku jurili brzinom od 222 km/h

BEZOBZIRNA VOŽNJA

Tijekom vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća i provedene su preventivno represivne akcije.


Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u Otočcu.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Otočca (1) i Donjeg Lapca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 11. travnja u Otočcu, kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.61 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 222 km/h izmjerena je u petak, 9. travnja, na autocesti A-1, u smjeru juga, između Ličkog Osika i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kod 34-godišnjeg slovenskog državljanina i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji su upravljali osobnim automobilima. Oni su kažnjeni novčanim kaznama, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close