Automoto

Austrijanac vozio 251 km/h na autocesti pa dobio jednomjesečnu zabranu vožnje u Hrvatskoj

Austrijanac, koji je autocestom potegao 121 kilometar brže nego što je dozvoljeno, ovaj put je rekorder u prekoračenju brzine na području Ličko-senjske županije, piše KAportal.


Tamošnja je policija proteklog vikenda provela preventivno-represivne akcije u prometu s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Samo je jedan vozač zatečen pijan za volanom, dok ih je 14 prekršilo dopuštenu brzinu vožnje. Najviše već spomenuti državljanin Austrije.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 51-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca, izvijestila je PU ličko-senjska.

Donosi KAportal.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close