GlazbaVijesti

Aurelia Stašić otpjevala pjesmu “Svjetlo nade” za djecu Banovine

Desetogodišnja Aurelia nedavno snimila je pjesmu “Svjetlo nade” kao podršku djeci iz cijele Banovine čije je živote preokrenuo razorni potres. I nakon dva tjedna pomoć za nastradale u Sisku, Petrinji, Glini i ostalima mjestima neprestano pristiže, a djeca i mladi na svoj način skreću pozornost na sve ono što su u nekoliko sekundi izgubili.


Mnoge je dirnula snimka dvanaestogodišnje Sare Kolar koja je svirala čelo ispred sisačke Glazbene škole Fran Lhotka, a kako je Aurelija i sama polaznica glazbene škole i to Zlatka Balokovića u Zagrebu zna koliko njenim vršanjcima nedostaju slobodne aktivnosti kojima su posvećeni. Kao znak podrške otpjevala je pjesmu Svjetlo nade, autora Davora Lekića (glazba), Anje Lekić i Aljoše Đuguma (stihovi) i Gorana Kovačića (aranžman) te im poručila da se ne boje jer će se vratiti u svoje domove.

Ovo je drugi Aurelijin službeni singl nakon što je otpjevala pjesmu Što je Božić autora Dražena i Domagoja Pavina, a u pripremi je i treći singl koji će biti objavljen na Aurelijin rođendan 27. veljače. Premda je još u školskim klupama, Aurelija Stašić ne krije svoje ambicije da jednog dana i sama postane glazbenica poput oca, Antuna Stašića, akademskog glazbenika i profesora violine, djeda opernog pjevača u HNK-a te mame Jasmine koja je pjevala u Apostolima mira.

Iza sebe već nekoliko nastupa i to na velikim pozornicama poput Lisinskog u kojem je nastupila kao gošća na koncertu Jacquesa Houdeka, a osvajala je i nagrade na međunarodnim natjecanjima iz klavira. Ova godina bit će Aurelijin prvi korak u ostvarenju cilja jer planira objaviti svoj prvi album.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close