ScenaTurizam

Atrakcija u Vukovaru: Glazbena ograda svira hrvatsku himnu

Krapinsko-zagorska županija donirala je Vukovaru značajan novac za obnovu Vodotornja, a djeci iz vrtića podijelila je drvene igračke izrađene u Mariji Bistrici, koje je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.


Najzanimljivija donacija instalirana je ispred zgrade gradskog poglavarstva. Riječ je o glazbenoj ogradi koja se sastoji od 35 metalnih cijevi, od koji svaka proizvodi jedan zvuk kad je dotakne glazbena udaraljka. Poredane u pravilan niz, cijevi stvaraju zvukove hrvatske himne. Identična glazbena ograda postavljena je u Park znanosti, projekt jedinstven u svijetu, koji je počela Krapinsko-zagorska županija, a cilj je javne površine oplemeniti interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajima namijenjenim svim dobnim skupinama.

Glazbena ograda, tako, omogućuje svima, pa i onima koji nisu glazbeno educirani, da odsviraju prve taktove “Lijepe naše”. Čim je postavljena, ograda je odmah privukla pažnju Vukovaraca, koji su se okušali u sviranju himne.

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close