Sport

Hrvatski atletičar Ivan Horvat izborio finale na SP

Mladi hrvatski atletičar Ivan Horvat izborio je finale skoka s motkom na Svjetskom prvenstvu u Pekingu uz preskočenu normu novog hrvatskog rekorda od 5,70 m.


Hrvatski motkaš Ivan Horvat sjajno je predstavio Hrvatsku prvog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu. Mladi Osječanin (22 godine) postavio je novi hrvatski rekord u kvalifikacijama na Olimpijskom stadionu od 5,70 metara te ušao u finale.

Horvat je odlično otvorio natjecanje u Ptičjem gnijezdu na svom drugom SP-u. Bez pogreške preskočio je letvicu postavljenu na 5,40, 5,55 te 5,65 metara, čime je već izjednačio osobni i nacionalni rekord postavljen na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu prošlog mjeseca.

Za ulazak u finale trebao je skočiti još više, normu od 5,70 metara. Rušio ju je u prva dva pokušaja, a potom u posljednjem pronašao snagu i vinuo se u prvo finale velikih natjecanja, ujedno osiguravši nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine

Za usporedbu, Horvat je prije tri godine na Olimpijskim igrama u Londonu zapeo u kvalifikacijama s 5,35 metara, a prije dvije godine na SP-u u Moskvi nije preskočio ni prvu visinu u kvalifikacijama od 5,25 metara.
Finale je ukupno izborilo 16 od 35 skakača, a održat će se u ponedjeljak od 13:05 po hrvatskom vremenu.


Tekst: 24sata hr

Slika: wikimedia commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close