Sport

Atletičari traže pravdu

Atletičari i savezi koji se osjećaju oštećeni nakon otkrića skandala s prikrivanjem dopinških testova u Rusiji počeli su u utorak zahtjevati da im se dodijele medalje koje nisu osvojili jer su ih uzeli sporni ruski sportaši


Najprije je Amerikanka Alysia Montano, koja je na OI u Londonu završila na petom mjestu u utrci na 800 m u kojoj su zlato i broncu osvojile Marija Savinova i Ekaterina Poistogova, dvije od pet ruaskih atletičarki imenovanih u izvješču Nezavisnog povjerenstva Svjetske antidopinške agencije (WADA) zbog čega im prijeti doživotna suspenzija.

‘Medalje koje mi trebaju biti dodijeljene: srebro sa dvoranskog SP 2010., bronca sa SP-a 2011., olimpijska bronca 2012., i bronca sa SP-a 2013,’ napisala je Montano na svom Twitter profilu.

Dodala je kako se nada da će joj naknadno biti dodijeljene te medalje, ali ističe da osjećaj neće biti isti kao da ih je primila na natjecanju odmah nakon utrke.

U Australiji je brzi hodač Jared Tallent preko Twittera također tražio medalju i to zlatnu na utrci 50 km sa OI u Londonu 2012. On je tada osvojio srebro, dok je zlatno pripalo Rusu Sergeju Kirdjapkinu.

Više čitajte na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close