Tech

Atlas: Robot koji neodoljivo podsjeća na čovjeka

High tech inženjerska kompanija za razvoj robotskih sustava Boston Dynamics, koja je od 2013. godine u vlasništvu Googlea, objavila je video svojeg robota nove generacije nazvanog Atlas.


Atlas je težak oko 82 kilograma, visok 175 centimetara i opremljen senzorima koji mu omogućavaju izbjegavanje prepreka i neometano kretanje na otvorenim i zatvorenim terenima.

U Atlas je ugrađena tehnologija Lidar koja koristi laser za procjenu udaljenosti i prilikom odabiranja dosega što mu omogućava obavljanja zadataka poput podizanja i nošenja kutija, otvaranja vrata i tome slično.

Onaj dio videa u kojem djelatnik Boston Dynamicsa gura Atlasa palicom za hokej ne treba shvatiti kao promociju nasilja nad robotima, nego kao pomalo nevjerojatan prikaz robotove stabilnosti, agilnosti i sposobnosti da se ponovno osovi na vlastite noge.

Pročitajte više na telegram.hr


 

Foto: Youtube screenshot

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close