LifestyleTurizam

ASOCIJACIJA PARKOVA DINARIDA i WWF DOLAZE U LIKU! Pećinski park Grabovača domaćin parkovima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Albanije

Pećinski park Grabovača početak 2016. obilježiti će u funkciji domaćinske institucije svjetskoj organizaciji za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) i asocijaciji Parkova Dinarskog luka.

Krajem veljače, točnije 25. i 26., u Javnoj ustanovi “Pećinski park Grabovača” održati će se radionica projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude”, s glavnom temom određivanja indeksa zaštićenih područja, izradom metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice, kao i na osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima. Radionicu će voditi Violeta Orlović Lovren i Jana Kus Veenvliet, stručnjakinje na području održivog upravljanja zaštićenim područjima.

Veliki uspjeh Grabovače


Iako Grabovača već duže vremena pokazuje kontinuitet, uspješnost i ozbiljnost za EU projekte, ovo je prvi put da su dvije svjetske organizacije WWF i Asocijacija Parkova Dinarida prepoznale i na ovaj način odlučile podržati rad u JU PP Grabovača. S obzirom da je u Lici i pozitivna “konkurencija” od dva nacionalna parka, Pećinski park Grabovača kao mala institucija istaknula se kao ozbiljan faktor u razvoju turizma Ličko-senjske županije jer ima znatno manja sredstva na raspolaganju od svih sličnih ustanova. Ipak, i s tako malim sredstvima, pokazuje se, bitan su faktor i u granicama mnogo širim od Ličko-senjske županije.

“Samo pravilnim planiranjem i pravilnom strategijom možemo se kontinuirano razvijati. Niti jedan rezultat koji će iza sebe ostaviti pravilan, odnosno iskoristiv trag se ne može postići preko noći.  Sve što naglo i neplanski krene isto tako naglo i neplanski može nestati, a onda se pitamo ZAŠTO? Mi smo mali park u odnosu na sve ostale u Asocijaciji parkova Dinarida, ali park koji u sklopu svojih mogućnosti radi sa najboljom namjerom da popularizira ono što nam je bogom dano, a to je prirodna baština koje smo još uvijek relativno nesvjesni. Upravo zbog toga što smo tako mali nam je velika čast biti domaćin svjetskoj organizaciji poput WWF-a jer to samo dokazuje da sve što radimo i stvaramo nije ostalo nezapaženo.” – izjavila je ravnateljica PP Grabovača gđa. Katarina Milković povodom događanja.

U Perušiću će se održati i Generalna skupština Parkova Dinarida

U isto vrijeme trajanja radionice WWF-a održat će se i Generalna skupština Asocijacije Parkova Dinarida i sastanak Upravnog odbora Parkova Dinarida na kojoj će sudjelovati članovi Asocijacije, kao i predstavnici zainteresiranih zaštićenih područja, a koje će u ime Županije Ličko-senjske pozdraviti Župan, gosp. Milan Kolić.

Informacije o događanju moći ćete pratiti na Facebook stranici Pećinski park Grabovača i web stranici ustanove.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close