ScenaTurizam

ART SEA JAZZ FESTIVAL Pružite si užitak slušanja jazz glazbe na festivalu u Novalji!

Ovog vikenda na Art Sea Jazz Festivalu u Novalji nastupit će vrhunski jazz glazbenici iz Hrvatske i inozemstva. U organizaciji Centra za kulturu Grada Novalje festival će se održati 7. i 8. rujna na Trgu Alojzija Stepinca s početkom u 20:00 sati.


“Art Sea Jazz festival Novalja novi je projekt Centra za kulturu Grada Novalje kojim želimo našim Novaljcima i turistima koji su izabrali mirniji rujan za svoj odmor, nakon naporne turističke sezone i ljetnih gužvi, pružiti užitak slušanja jazz glazbe. Namjera je da ovaj festival postane tradicionalna manifestacija koja će se svake godine održavati u rujnu, te zauzeti zapaženo mjesto na svjetskoj jazz sceni,” navode u Centru za kulturu Grada Novalje.

Ove godine festival traje dva dana, a popis izvođača donosimo u nastavku:

 ZZ Quartet

U subotu 7. rujna nastupit će ZZ Quartet koji čine harmonikaš Simone Zanchini, gitarist Ratko Zjaca, basist Stefan Bartus i bubnjar Jože Zadravec.

Simone Zanchini

Jazz harmonikaš Simone Zanchini jedan od najvećih svjetskih virtuoza koji s nevjerojatnom lakoćom prelaze iz žanra u žanr. Surađivao je s mnogim međunarodno poznatim glazbenicima različitih glazbenih podrijetla, a od 1999. surađuje i sa solistima orkestra Teatro della Scala iz Milana.

Ratko Zjača

Ratko Zjača jedan je od najboljih europskih jazz gitarista, skladatelj i pedagog, poznat po tome što njeguje vlastiti zvuk i stil, ne obazirući se na žanrovske granice.

Štefan Bartuš

Štefan Bartuš je svjetski poznat jazz basist, skladatelj i edukator. Rođen je u Slovačkoj u obitelji glazbenika. Predstavio se na festivalima u SAD-u, Turskoj, Rusiji, Kini, Indiji, Kubi, Južnoj Africi, većini zemalja EU.

Jože Zadravec

Jože Zadravec je studirao na jazz odsjeku Koruškog državnog konzervatorija u Klagenfurtu, Austrija. Nastupao je s mnogim poznatim glazbenicima i ansamblima te sudjelovao u radionicama koje su vodili poznati glazbenici. Njegov nastup može se čuti na raznim snimkama s različitim glazbenicima i ansamblima.

 Twisted Jazz Project

Drugog dana festivala, u nedjelju 8. rujna na rasporedu je Twisted Jazz Project u sklopu kojega će nastupiti vokalist Mladen Delin, pijanist Gegor Ftičar, basist Marko Korošec i bubnjar Klemens Marktl.

Mladen Delin

Karizmatični vokalist, pianist, aranžer i producent Mladen Delin diplomirao je na glazbenoj pedagogiji u Beogradu , a specijalizirao klasični klavir kod maestra Konstantina Boginoa na Akademiji svetog Cecilije u Bergamu. Studirao je pjevanje kod Judy Niemeck, Lele Kaplowitz i Jeremyja Brucea (SAD). Nastupao je u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Redovito surađuje s poznatim umjetnicima kao što su New York Voices (2 X Grammy nagrada), Nina Strnad, i raznim velikim bendovima i orkestrima poput Big Band RTV Slovenija, Big Band HRT.

Gregor Ftičar

Gregor Ftičar (Slovenija) je diplomirao jazz glasovir 2011. godine na Sveučilištu u Gracu, Austrija. Tijekom godina nastupao je s najboljim međunarodno priznatim jazz instrumentalistima i pjevačima (Don Menza, Bob Brookmeyer, Boško Petrović, Howard Curtis, Derrick Gardner, Francis Mbappe, Peter Herbolzheimer i drugima) te nastupao kao solo pijanist.

Marko Korošec

Marko Korošec je multiinstrumentalist koji u posljednje vrijeme nastupa s tri instrumenta: kontrabasom, gitarom i oudom (arapska lutnja). Autor je brojnih projekata u kojima je napisao glazbu za različite glazbene sastave, plesne i kazališne predstave, dokumentarne filmove… Nastupao je i surađivao s brojnim poznatim glazbenicima i drugim umjetnicima (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Italija, Francuska, Turska, SAD).

Klemens Marktl

Bubnjar, voditelj glazbe, skladatelj i aranžer Klemens Marktl rođen je u Austriji i nesumnjivo je jedan od najuspješnijih europskih bubnjara mlađe generacije. Od 2011. godine profesor je studija jazz- bubnjeva na Konzervatoriju u Klagenfurtu (Austrija). Gostovao je i snimao s jazz velikanima kao što su George Garzone, Joe Locke, Seamus Blake, Aaron Goldberg….

U slučaju kiše festival će se održati u Kongresnoj dvorani Hotela Olea.

Pružite si užitak slušanja jazz glazbe na Art Sea Jazz festivalu u Novalji!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR, Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close