VijestiKarijera

aROMA Gelato Experience otvara 50. butik u Hrvatskoj, a u Ogulinu najveću tvornicu zanatskog gelata u Europi

ZAPOSLIT ĆE TRIDESETAK LOKALNIH RADNIKA

aROMA Gelato Experience ovoga ljeta otvara 50. butik u Hrvatskoj.


Ljubljanska manufaktura zbog rastuće potražnje i širenja aROME više nije dovoljno velika pa će postati centar za istraživanje i razvoj, a cijela će se proizvodnja prebaciti u golemu novu tvornicu u Ogulinu, koja će sa 4500 četvornih metara biti najveća tvornica zanatskog gelata u Europskoj uniji i u svijetu.

Ovaj podatak posebno je zanimljiv jer na tržištu sladoleda dosad nitko nije skalirao ručnu, zanatsku proizvodnju na tolike kapacitete. Sladoledi se rade zanatski, u mali količinama za pojedinačne trgovine ili manje lance, ili industrijski, s industrijskim sastojcima i tehnologijom. Proizvoditi ručno rađeni sladoled od prirodnih i sezonskih sastojaka za 50 butika u lancu koji raste, prilično je jedinstven poduhvat.

aROMA Gelato Experience u proizvodnji i buticima trenutno zapošljava više od 300 ljudi, koji izrađuju i prodaju 34 različita okusa gelata. Tvornica u Ogulinu u prvoj će fazi zaposliti tridesetak lokalnih radnika, a od iduće sezone planiraju udvostručiti broj. Iza aROME stoje uspješni slovenski marketingaši Tjaša i Primož Ogrizek, koji vjeruju da je gelato puno više od smrznutog deserta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kult Plave Kamenice (@kultplavekamenice)

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: plavakamenica.hr | Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close