Glazba

ARILJSKI ROCK FENOMEN Fade Out predstavlja spot za singl “Sve, Sad & Odmah”

Fade Out, energični alternativno/stoner/garažni rock duo iz Arilja u Srbiji, predstavlja spot za pjesmu “Sve, Sad & Odmah”.


Fade Out je osnovan u lipnju 2017.godine, ali s aktivnijim radom kreće krajem 2018.godine. Od početka orijentirana na autorski rad, kao i na minimalističku postavu bass + bubanj, grupa pored svojih stvari također svira i obrade stranih grupa koje se ne mogu čuti često u izvedbi lokalnih grupa, poput Royal Blood, MUSE, Queen of the Stone Age, Black Keys, Artic Monkeys, Kyuus, White Stripes…Uostalom, može se reći da se grupa ugleda na gore navedene grupe, a svoju glazbu opisuje kao “nešto novo i nešto neobično”.

Fade Out iza sebe ima dosta nastupa u lokalnim mjestima i festivalima, istakli bi nastup na Festivalu „Maglenijada“ # 7 kao predgrupa grupi ČBS i Ortodox Celtsima, gdje grupa nastupa po prvi put pred skeptičnom publikom od koje dobiva sjajne kritike i nastavlja s radom. Također, ističu Mini Festival u Kosjeriću gdje su nastupili kao predgrupa Iskazu i Spajzu.

Početkom godine Fade Out poslije samo nekoliko odsviranih svirki, odlazi po prvi put izvan zemlje. Na poziv ostalih bendova nastupa u Crnoj Gori, u Podgorici i Nikšiću, gdje takođe dobiva pozitivne kritike i vjetar u leđa za daljnjim stvaranjem autorske glazbe. Najveći uspjeh benda je nastup na Exit Festivalu 2019, u sklopu Opens Play @ Exit.

Grupa planira snimiti i svoj prvi EP do kraja godine koji će biti najava za predstojeći album, pri čemu aktivno nastavlja raditi na svom glazbenom stvaralaštvu.

Fade Out čine Nikola Đukić (vocal/bass gitara) i Vasilije Đuki (bubnjevi/udaraljke), a više o grupi možete saznati na njihovoj Facebook stranici.

Poslušajte “Sve, Sad & Odmah”!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close