Turizam

Argentina: 10 razloga zašto posjetiti ovaj južnoamerički dragulj

Ranije ovog mjeseca Argentina je proslavila 201. godišnjicu postojanja, a tim povodom mi donosimo 10 razloga zašto posjetiti ovaj južnoamerički dragulj!


1. Provozajte se jednom od najuzbudljivijih cesta na svijetu

Vožnja kroz dolinu Quebrada de Humahuaca jedna je od najljepših vožnji na svijetu. Za vrijeme vožnje pogled puca na čudesne stijene, ali i na puteve kojima se već stoljećima odvija transport. Posebnost je katedrala u špilji, u kojoj sviraju lokalni glazbenici.

2. Uživajte u izvanrednim vinima

Mendoza je glavna vinska regija u zemlji, a smjestila se u podnožju Anda. Također, sorta grožđa malbec postala je s vremenom svjetski poznata, ali ovdje se proizvode i izvrsni shiraz i cabernet sauvignon. Uglavnom, s argentinskim vinima teže je promašiti nego pogoditi.

3. Knjižara koja ostavlja bez daha

El Ateneo Grand Splendid knjižara je u Buenos Airesu, a smještena je u nekadašnjem kazalištu otvorenom 1919. godine. Ovdje će vas dočekati milijuni knjiga, a može se pronaći za svakoga ponešto. Piše punkufer.dnevnik.hr

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close