Tehnologija

Apple i njihova filozofija rada

Apple nam se pokušao prodati kao konformizmu nesklon buntovnik koji ide svojim putem u bolju budućnost čak i kad nitko drugi to ne želi. Možda bi mu netko trebao reći da je sada establišment?


‘Hrabrost’, ispalio je Appleov stariji dopredsjednik za globalni marketing Phil Schiller pokušavajući tijekom predstavljanja iPhonea 7 i 7 Plus objasniti zašto su izbacili 3,5-milimetarski ulaz za slušalice iz novih izdanja svojih pametnih telefona.

Da, rekao je još ponešto, tipa kako im je trebalo prostora za nove tehnologije i inovacije u sve vitkijim smartfonima. I kako treba gledati naprijed, u budućnost, a budućnost slušalica je bežična. No ono što se urezalo u kolektivnu svijest upravo je ta jedna riječ. Hrabrost. Ni manje, ni više.

Schiller, ajmo reći, donekle ima pravo. Praktično potpuno odustajanje od 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice nesvakidašnji je potez.

Riječ je jednom od dugovječnijih elektroničkih standarda koji je počeo postajati široko prihvaćenim s pojavom Sonyjevih Walkmana krajem 70-ih, a na kojem danas velikim dijelom počiva industrija koja se bavi masovnom proizvodnjom slušalica sa žicom. Njegovoj je popularnosti, ironično, u dobroj mjeri pridonio i sam Apple ugradivši ga u niz svojih proizvoda poput iPoda i, naravno, iPhonea.

Pročitajte više na tportal.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: apple

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close