Scena

Apoksiomen u Los Angelesu

Lošinjska atrakcija, kip Apoksiomena predstavljen je u muzeju J. Paul Getty u Los Angelesu na međunarodnoj izložbi „Power and Pathos“ koja okuplja pedeset najznačajnijih brončanih skulptura iz helenističkog razdoblja


Ovo je priopćeno u subotu iz tvrtke Jadranka hoteli, čiji su predstavnici tom prigodom predstavili i turističku ponudu otoka Lošinja, posebice uvalu Čikat.

Uređuje se budući Muzej Apoksiomena

Stručnjaci su potvrdili da je izrađen najvjerojatnije u 1. ili 2. stoljeću prije Krista. Javnosti je Apoksiomen predstavljen 2006. na izložbi u Zagrebu.

Sada u Malom Lošinju traju radovi na uređenju palače Kvarner, budućeg Muzeja Apoksiomena, koji će biti njegov novi dom.

Prije predstavljanja u Los Angelesu, kip je u prvoj polovici 2015. bio izložen u British Museumu u Londonu te u Parizu, a nakon Los Angelesa, poslije 1. studenoga bit će izložen u muzeju National Gallery of Art u Washingtonu.


Tekst: telegram.hr
Foto: mimara.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close