Tehnologija

Aplikacija za zaštitu vašeg bicikla

Tijekom konferencije Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Fakultet organizacije i informatike, zajedno s Vijećem za prevenciju kriminaliteta i Policijskom upravom Varaždin, primio je Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti 2015 u kategoriji ‘Partnerstva u sigurnosti – inicijativa godine’


Navedeno partnerstvo rezultiralo je projektom ‘Zaštitimo naše bicikle’.

Pod mentorstvom djelatnika fakulteta, studenti Krunoslav Domić, Tomislav Jelčić i Žan Strahija napravili su web aplikaciju koja omogućuje biciklistima registriranje njihovih bicikala te dojavu u slučaju krađe.

Uz to, policijske uprave koje koriste aplikaciju imaju mogućnost uvida u sve potrebne podatke kako bi što ranije otkrili počinitelja i vratili ukraden bicikl.

U Varaždinu to je problem koji je sve više prisutan i generira sve više prihoda na crnom tržištu. Ovim projektom želi se tome stati na kraj. Trenutno je aplikacija u testnoj fazi dostupna na području varaždinske i međimurske županije. Rezultati su, kažu, već sada pozitivni.

Prijava na aplikaciju moguća je putem web stranice projekta. Uskoro će biti dostupne i besplatne aplikacije za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS.


 

Tekst: tportal.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close