VijestiTech

Aplikacija virtualne stvarnosti koja bi vam mogla spasiti život

Samsung i ÖAMTC Fahrtechnik razvijaju aplikaciju za virtualnu stvarnost Samsung Drive koja bi vozačima početnicima trebala pomoći da koristeći Gear VR u virtualnom okruženju uče uče kako pravilno reagirati u slučaju prometnih nesreća


Ometanja uzrokovana pametnim telefonima i ostalim uređajima za vrijeme vožnje utječu na smanjenje pozornosti i ugrožavaju vozača, putnika i ostale sudionike u prometu.

Prema istraživanju koje je 2015. godine proveo ÖAMTC, 76 posto vozača ne može se zaustaviti pred neočekivanom preprekom ako nisu usredotočeni na zbivanja u prometu. Neiskusni mladi vozači predstavljaju posebno ugroženu skupinu.

Samsung i ÖAMTC Fahrtechnik razvili su aplikaciju Samsung Drive kako bi vozači početnici postali svjesni navedenih rizika. Uz pomoć konzole za virtualnu stvarnost Gear VR vozači novaci moći će iskustiti kako se brzo mogu naći u nesreći i kakve posljedice to može prouzročiti.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close