VijestiTech

Aplikacija virtualne stvarnosti koja bi vam mogla spasiti život

Samsung i ÖAMTC Fahrtechnik razvijaju aplikaciju za virtualnu stvarnost Samsung Drive koja bi vozačima početnicima trebala pomoći da koristeći Gear VR u virtualnom okruženju uče uče kako pravilno reagirati u slučaju prometnih nesreća


Ometanja uzrokovana pametnim telefonima i ostalim uređajima za vrijeme vožnje utječu na smanjenje pozornosti i ugrožavaju vozača, putnika i ostale sudionike u prometu.

Prema istraživanju koje je 2015. godine proveo ÖAMTC, 76 posto vozača ne može se zaustaviti pred neočekivanom preprekom ako nisu usredotočeni na zbivanja u prometu. Neiskusni mladi vozači predstavljaju posebno ugroženu skupinu.

Samsung i ÖAMTC Fahrtechnik razvili su aplikaciju Samsung Drive kako bi vozači početnici postali svjesni navedenih rizika. Uz pomoć konzole za virtualnu stvarnost Gear VR vozači novaci moći će iskustiti kako se brzo mogu naći u nesreći i kakve posljedice to može prouzročiti.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close