Tech

Ako prestanete pisati na samo 5 sekundi, sve će vam se obrisati!

Koliko puta ste, kada ste morali napisati neki školski sastav, lektiru, seminarski rad ili članak, imali problema s nedostatkom inspiracije? Uz sav trud i dobru volju, jednostavno se niste imali ideju kako započeti prvu rečenicu, razviti temu ili slično – u slučaju takve ‘blokade’, jedan od čestih savjeta jest samo pišite.


U takvim situacijama kada je potrebno samo pisati bez prestanka i čekati inspiraciju, mogla bi pomoći ‘najopasnija aplikacija za pisanje‘, koju je napravio Manuel Ebert. Riječ je o besplatnoj web aplikaciji koja je namijenjena isključivo za pisanje (u njoj nema opcija vezanih uz vrstu i veličinu fontova, prorede i slično), a ako stanete samo na pet sekundi, sav tekst koji ste napisali će nestati i više ga nećete moći vratiti.

Nije važno koju tehniku pisanja koristite, poanta ove aplikacije jest nagovoriti vas na konstantno pisanje teksta, a prije početka pisanja može se odrediti vrijeme tijekom kojeg se ne smije stati s radom duže od pet sekundi – 5, 10, 20, 30, 45 minuta ili sat vremena, iako je teško pomisliti da bi netko mogao sat vremena pisati bez stanke duže od pet sekundi.

Na Wiredu su ovu aplikaciju nazvali sadističkom i stresnom, no kažu kako bi mogla biti prilično zanimljiva za one koji vole raditi pod velikim opterećenjem i za one kojima se jako žuri. Naravno, teško je povjerovati da bi netko ovu aplikaciju zaista iskoristio za pisanje nekog važnog teksta jer bi u samo pet sekundi sve o čemu su pisali pola sata ili čak sat vremena moglo zauvijek nestati, no prilično je zanimljiva za pisanje kratkih tekstova u pet ili deset minuta te na ovaj način korisnici mogu testirati koliko su snalažljivi i kako djeluju/pišu pod opterećenjem i vremenskim ograničenjem.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zimo.dnevnik.hr | Foto: themostdangerouswritingapp

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close