TechTurizam

Aplikacija Parkovi Hrvatske: Istražite svih 19 parkova Hrvatske preko pametnih telefona!

Posjetitelji nacionalnih parkova i parkova prirode odsad će parkove moći razgledavati i na pametnim telefonima. Novi doživljaj omogućit će im aplikacija Parkovi Hrvatske, koja je u četvrtak predstavljena na Medvedgradu u Paku prirode Medvednica, piše 24sata.


“Priroda je prepoznata kao najvrjedniji hrvatski resurs te je cilj aplikacije dodatno brendiranje Hrvatske u svijetu”,  objasnio je Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra zaštite okoliša, razloge izrade aplikacije.

Aplikacija je besplatna, a može se koristiti na Android i iOS uređajima. Sadrži vodiče i informacije o svih 8 hrvatskih nacionalnih i 11 parkova prirode.

Korištenje aplikacije naravno ne znači da će umjesto gledanja prirodnih znamenitosti posjetitelji gledati u zaslon smartphonea, već upravo suprotno: razgledavat će park kao i do sada, a kada se približe nekoj znamenitosti aplikacija će im poslati obavijest. Jednim klikom, moći će saznati zanimljivosti i korisne informacije o nekom lokalitetu, primjerice rudniku Zrinski na Medvednici.

Više na 24sata.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close