Tech

Aplikacija koja će vas spriječiti da pijani sjednete za volan

Alkohol je jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća. Osim što nam daje lažni osjećaj sigurnosti, zbog kojeg i izvodimo ludorije po cesti kad popijemo koju, alkohol i usporava reflekse, zbog čega se još teže vadimo iz nezgodnih situacija u koje se dovedemo kad nacvrcani sjednemo za volan.


Iako smo svi jako dobro svjesni svih opasnosti koje se mogu dogoditi kad se spoje konzumacija alkohola i vožnja na dva ili četiri kotača, svakodnevno svjedočimo teškim prometnim nesrećama – često i s ljudskim žrtvama – kojima je glavni uzročnik upravo najomiljenija vrsta legalnog “opuštanja”: čašica, dvije koje vrlo lako prerastu u količine koje nam potpuno poremete motoriku i percepciju.

Iako je u Hrvatskoj zakonski dopušteno imati 0,5 promila alkohola u krvi, to vrijedi samo ako ne napravite neki drugi prekršaj. Zato je najbolja preporuka: nemojte piti pa nakon toga voziti. Nikada!

Ali, ako se već dogodilo da ste popili “koju” i još uvijek niste “taman” i niste ni sigurni koliko vas “baca”, unesite ovdje podatke o vrsti i količini konzumiranog alkohola, svojoj tjelesnoj masi i provjerite je li baš pametno da vozite ili je bolje dati ključeve nekome tko ne pije ili čak pozvati taksi ili nekog drugog da vas prebaci na željeno odredište.

Ne brinite, bolje je da vaš limeni ljubimac ostane parkiran nego da ozlijedite nekoga ili sebe.


Tekst: netmobil.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close