Kućni ljubimci

Apel udruge AnimalLika: “Svaka životinja koju ste spasili od hladnoće ugrijat će vaše srce!”

Udruga za zaštitu životinja AnimalLika danas je uputila apel građanima Gospića povodom velike hladnoće koja će idući tjedan zahvatiti naše krajeve.

Apel prenosimo u cijelosti:

Nakon velikog snijega stižu nam veliki minusi i polarne hladnoće.

Ukoliko držite svoje pse u kućicama i boksovima za ovih hladnoća pustite ih bar u podrume ili garaže i štale, neka budu na toplom.

Slobodnoživućim mačkama odškrinite prozore svojih podruma,postavite im kartonske kutije,nešto hrane i vode ,pomozite im da se ne smrznu.

Pticama stavite na prozorske klupice mrvice kruha,sjemenke ,komadiće slanine,cd da  prežive i najave  nam proljeće.

Ako vidite napuštenu životinju, potrudite se osigurati joj neko skrovište i obavijestite nadležne institucije ili našu  udrugu jer niti jedna životinja ne zaslužuje smrt .

Svaka životinja koju ste spasili od hladnoće ugrijat će vaše srce.

Udruga apelira i na građane koji iz raznih razloga ne mogu svom ljubimcu pružiti veterinarsku skrb ili imaju problema zbog nekontroliranog razmnožavanja pasa i mačaka –javite nam se da zajedno pokušamo riještiti problem na dobrobit životinja.

Kontakt mob:097-684 1114

Ujedno naglašavamo da su po novom Zakonu o zaštiti životinja novčane kazne za zanemarivanje,napuštanje i zlostavljanje životinja vrlo velike i sve jedinice lokalne samouprave kreću u provođenje tih zakonskih mjera i sankcioniranje nemarnih vlasnika!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close