VijestiZdravlje

Apel gradonačelnika Bologne turistima: Ne naručujte špagete bolonjeze, to u našem gradu ne postoji

Gradonačelnik Bologne Virginio Merola uputio je apel turistima koji dolaze u njegov grad kako bi probali lokalne delicije nikako ne naručuju jedno jelo koje je dobilo ime upravo po tom gradu, piše portal punkufer.dnevnik.hr.


Iako je ovo jelo rašireno diljem zemaljske kugle i jedu ga svi, prema gradonačelniku Bologne Virginiju Meroli, ispada kako ono u Italiji uopće – ne postoji.

Iako smo svi uvjereni kako dobro poznajemo Talijane, a talijanska nam je kuhinja bliska, čini se da to baš i nije tako. Naime, svi smo dobro upoznati sa špagetima bolonjeze, ali čini se, prema riječima gradonačelnika, kako oni baš i ne dolaze iz – Bologne.

„Dragi sugrađani, prikupljam slike špageta bolonjeze iz cijelog svijeta, pa vas molim da mi pošaljete i svoje“ – napisao je Merola na društvenim mrežema prije nekoliko dana. Na njegov zahtjev uskoro je odgovoreno, pa su mu pristigle slike raznih pakiranja šageta bolonjeze – iz Austrije, Nizozemske, Češke…

„Čudno je biti slavan u svijetu po jelu koje uopće nije vaše. Naravno kako nam je drago da kao grad privlačimo pozornost, ali bismo sretniji bili da smo poznati po kvalitetnoj hrani koja je dio naše kulinarske tradicije“ – objasnio je za engleski portal Telegraph.

Dodao je još kako su u Bologni nastale tagliatelle, tortelini i lazanje, te da bi bio zadovoljan kada bi turisti spoznali to, a ne tragali za jelom koje u gradu „nikad nije ni postojalo“. Tako da, ako uskoro planirate u Bolognu, možda ne bi bilo loše da se odlučite za lazanje, jer tamo gdje su nastale, teško je vjerovati da mogu biti – loše.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Nova TV

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close