SportGrad Zagreb

Antonio Franko otrčao Zagrebački noćni cener u fantastičnom vremenu od 37:39

Najavljeno, ostvareno!

Antonio Franko, najbolji hrvatski paratriatlonac i ujedno ambasador Ottobocka, sudjelovao je jučer na Zagrebačkom noćnom ceneru. U danima uoči utrke najavio je da će 10 km otrčati u vremenu ispod 40 minuta što je izniman pothvat s obzirom da Antonio ima 80 postotni invaliditet, kraću nogu i aplaziju ligamenata i fibule.

I uspio je! Vrijeme – 37:39 sekundi. U konkurenciji su bili sportaši koji nemaju invaliditet i koji se profesionalno bave trčanjem, no Antonio je i u takvoj konkurenciji završio 26. i dokazao za što su sve sposobni parasportaši.

Fantastična atmosfera i osjećaj opuštenosti

Utrka je bila fantastična. Za razliku od službenih utrka, na ovoj utrci sam se mogao opustiti i potpuno uživati. Atmosfera je bila odlična, podrška sa svih strana. Malo je teže bilo na startu jer je bilo puno natjecatelja, pa je tijekom prvog kilometra najbitnije bilo ne spotaknuti se. Kasnije je sve išlo odlično. Vjerujem da ću se i sljedeće godine vratiti Ceneru jer i dalje želim poticati ljude na bavljenje sportom“, rekao je Antonio neposredno nakon utrke.

Inače, podsjećamo da je Antonio ovu utrku, kao i ostale utrke u paratrialonu u kojima se natječe, otrčao sa Ottobock sportskom ortoprotezom sa stopalom Sprinter koju su ortopedski tehničari iz Ottobocka Adria prilagodili specijalno za njegove potrebe. Na ortoprotezi su napravljena mala usavršenja kako bi se ista mogla tijekom paratriatlona koristiti i za trčanje i za biciklizam što značajno štedi vrijeme koje se prije trošilo na zamjenu dviju proteza.

Za Antonia se sada nastavljaju svakodnevni treninzi, a napeto isčekuje siječanj kada će biti potvrđen službeni plan utrka diljem svijeta u 2022. godini koje će krenuti u travnju.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: ottobock.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close