VijestiScena

Antologijska pjesma Krunoslava Kiće Slabinca “Zbog jedne divne crne žene” na YouTube kanalu Croatia Recordsa

U svojoj 50 godina dugoj karijeri, Krunoslav Kićo Slabinac otpjevao je brojne hitove, a mnoge od njih su postali su evergreeni. Jedna od takvih, antologijskih pjesama je „Zbog jedne divne crne žene“, objavljena na singl ploči 1972. u izdanju Jugotona.


Ova pjesma nastala je u jednom dahu, istinski i iskreno iz ljubavi prema jednoj crnokosoj ljepotici koju je Kićo upoznao za vrijeme svog boravka u SAD-u. Njegov povratak u domovinu bio je neizbježan, a zaljubljenost u fatalnu ljepoticu bila je toliko velika da je svoju bol zbog rastanka pretočio u stihove. Svoju ljubavnu pričo o Miri, crnki koja je zarobila njegovo srce detaljno je, gotovo poput ispovijedi, ispričao u intervjuu za tadašnji „Plavi vjesnik“, 1972. godine. Pjesma je te godine postala ultimativni hit, a već iduće godine u emisiji „Grand show“ u Beogradu proglašena je najljepšom ljubavnom pjesmom stoljeća. Danas s preko 2 milijuna pregleda na YouTube-u i s brojnim priznanjima iz cijele regije podsjećamo na pjesmu koja je zauvijek obogatila zabavnu glazbu.

Za ovu pjesmu nikad nije snimljen spot, ali je zato neizostavna u Kićinom koncertnom repertoaru. U emisiji „Evergreen“ u produkciji CMC televizije, poslušajte kako zvuči zauvijek mlada i zadivljujuća pjesma „Zbog jedne divne crne žene“.

https://youtu.be/maVH6XA8Mno

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close