KarijeraIzdvojeno

Ante Ujević: “Javnost ima pravo znati da sud u Gospiću radi neuredno”

Hrvatski suci trebaju veće kontrole, ali i bolji sustav motivacije, odnosno nagrada za najučinkovitije, istaknuo je predsjednik karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević govoreći o rezultatima rada u svjetlu najavljenih reformi koje bi trebala podići učinkovitost pravosuđa, piše 24sata.


“Trebamo veće kontrole, bez obzira što suci većinom rade čestito, pošteno i uredno, jer se samo nadzorom i stegovnim postupcima sudstvo može riješiti kukolja”, kazao je Ujević u razgovoru za Hinu. No, istovremeno kao problem ističe i nepostojanje motivacija jer suci koji riješe više predmeta od očekivanog trebaju biti nagrađeni.

Govoreći o radu sudaca kojima je nadređen Ujević kaže da su svi riješili „okvirna mjerila“ i sud ne prima puno pritužbi, osim za Općinski sud u Gospiću gdje su, kako kaže, problemi veliki.

Uvjetna ocjena Općinskom sudu u Gospiću

“Suci su tamo krajem prošle godine dobili od mene uvjetnu ocjenu. Po broju predmeta zadovoljavaju, postižu normu, ali je rad u cjelini neuredan”, navodi Ujević, dodajući da se neki predmeti ne rješavaju godinama.

“Ako te predmete ne riješe u ovoj godini slijedi im stegovni postupak”, rekao je Ujević i naglasio da „javnost ima pravo znati da sud u Gospiću radi neuredno, jer sud i suci ne smiju biti zavijeni velom tajne“.

Na ažurnost sudova u Karlovcu i Gospiću, ističe, bitno su utjecala suđenja krijumčarima ljudima. Lani je pristiglo 145 predmeta za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, riješeno ih je 116 predmeta, a kako su okrivljenici uglavnom strani državljani koji se nalaze u istražnom zatvoru postupanje u tim slučajevima je prioritetno.

Više na 24sata.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close