SportTurizam

Ante & Mishka – najdraži hrvatski avanturistički par koji voli Liku

Antu Tončija Fabrisa, voditelja projekta Outdoors Croatia mnogi znaju po brojnim avanturama s njegovom drugom polovicom – predivnom ženkom sibirskog haskija Mishkom, koja je posljednjih godina postala prava medijska zvijezda, piše The Plitvice Times.


Ante je odrastao u Korčuli gdje je zavolio prirodu i boravak izvan kuće, a s vremenom se počeo baviti sportom – najprije brdskim biciklizmom i trčanjem pa kasnije planinarenjem, penjanjem i alpinizmom, zbog čega je oduvijek bio sklon istraživanju. Nakon što je u njegov život ušla Mishka mnogo se toga promijenilo, a njihove uvijek različite avanture s brojnih destinacija postale su omiljeni viralni sadržaj.

Mishku sam ustvari odlučio kupiti supruzi nakon što sam pronašao pismo koje je kao djevojčica napisala roditeljima, a u kojem ih vrlo opsežno i iskreno moli da joj kupe psa. Nakon Mishke su vrlo brzo došla djeca, naše dvije curice tako da smo sada kompletna obitelj.

Za prvo zajedničko putovanje izabrali su Alpe gdje su uživali u zaleđenim strminama i eksponiranim vrhovima, ali su se postepeno okrenuli prema hrvatskoj prirodi čiju divljinu oboje obožavaju.

Njihove video materijale s brojnih lokacija vidjeli su milijuni ljudi, ali jedan se video posebno istaknuo – čarobni zimski video s Plitvica koji je obišao čitav svijet, a objavili su ga i svi poznati svjetski mediji.

Pratio sam prognozu i vidio da će nakon par dana velikih minusa pasti puno snijega i onda se razvedriti. Krenuli smo vrlo rano, zapravo smo trčali cijeli krug oko jezera Kozjak, a samo smo na drvenim šetnicama usporili da uživamo u ljepoti zaleđenih slapova. Plitvice su fenomen, ne samo zbog svoje ljepote nego i zbog velikog broja obožavatelja koji su zaslužni i za toliko dijeljenja našeg videa.

Ante i Mishka imaju brojne omiljene destinacije u Lici koje redovito obilaze.

Mnoga naša omiljena mjesta su upravo u Ličko-Senjskoj Županiji, rijeka Gacka, predivne biciklističke staze između prijevoja Vratnik i Oltari, Zavižan, Premužićeva staza, veličanstvena stara cesta kroz Dabarske kukove, najljepši hrvatski vrh – Sveto Brdo i ispod njega Dušice, da ne govorim o Pagu i primorskoj strani Velebita. Hrvatska, a pogotovo Lika ima velik outdoor potencijal, ali je potreban sustavan rad da se isti ostvari. Osobno najviše žalim što nema više dobrih brdsko-biciklističkih staza čija izgradnja ne predstavlja veliku investiciju, a odličan su motivator odlaska na neku lokaciju.

Ante u ruksaku za sebe i Mishku uz osnovnu opremu uvijek nosi sendvič i slatkiše koje podijele kad se popnu na vrh ili dođu do nekog lijepog mjesta, a našim čitateljima udijelio je i vrlo korisne savjete kako pripremiti ljubimce za avanture.

Psi ne trebaju nikakvu pripremu i to je ono što možemo naučiti od njih. U početku sam jako brinuo za Mishku. Bojao sam se da je lovci ne upucaju, da ne nastrada u okršaju s divljom svinjom koje toliko voli, da ne otrči u minsko polje. Ipak, mislim da bi Mishka prihvatila sve te rizike samo da može biti slobodna. Ljudima bih preporučio da krenu, sve ostalo će doći samo po sebi.

Za kraj upitali smo ga ono najvažnije – može li sada više uopće zamisliti putovanja bez njenog društva?

Mishka ide svugdje sa mnom, u prirodu, na posao, na sastanke. Gdje god dođe svi su oduševljeni. Kada negdje krenem bez nje imam onaj osjećaj da sam nešto zaboravio.

Sretno Ante i Mishka mi pratimo i dalje sve vaše avanture!

Više priča iz najnovijeg broja The Plitvice Timesa možete pročitati na idućem linku:

Donosi The Plitvice Times.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times, privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close