VijestiPolitika

Ante Kovač o odgodi sjednice Županijske skupštine: Plenković se ovakvim potezima srozava na razinu seoskog lokalnog šerifa

Sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije zakazana za četvrtak, 18. travnja 2019. godine u 11:30 sati odgađa za četvrtak, 2. svibnja 2019. godine u 13,00 sati, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama Ličko-senjske županije.Kako objašnjenja za odgodu važne sjednice na kojoj je trebao biti izglasan županijski proračun nije bilo, komentar smo zatražili od vijećnika Bure promjena i načelnika općine Plitvička jezera Ante Kovača, koji je na svoj osebujan način komentirao dosadašnji tijek konstituiranja Županijske skupštine.

“HDZ se najkatoličkija stranka ispričao Uskrsom. Ne želi miješati politiku s Velikim četvrtkom kada bi svi trebali biti koncentrirani na otajstvo muke našeg Spasitelja. Odgodili su sjednicu za 2. svibnja, a moja je pretpostavka da će se udbaško krilo HDZ-a tada ispričati Prvim majem kada bi trebali svi trebali biti koncentrirani na tešku situaciju s radnom snagom“, komentirao je Kovač za LikaClub odgodu sjednice na kojoj je trebao biti izglasan proračun.

“I još jedno odgađanje i prošli EU izbori”, dodao je Kovač misleći na predstojeće europarlamentarne izbore koji će se održati 26. svibnja.

“Da su mislili na evanđelje i radnike zadnjih 20 godina mi bi bili Švicarska. Nek presijeku i nek idu na izbore i nek ne vuku ljude za nos. Prije mjesec dana Lika je bila puna ministara, a sada dva mjeseca našega života upropaštavaju čekajući da završe EU izbori”, kaže Kovač koji smatra da iza odluke o odgodi sjednice Županijske skupštine stoji osobno predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

“Nije mi lako hvaliti HDZ, ali je istina da o ovoj Vladi, uz milijun zamjerki, mislim pozitivno. Moje je mišljenje da se premijer Plenković ovakvim potezima opasno srozava na razinu seoskog lokalnog šerifa i ne znam zašto mu je to potrebno. Nek presiječe, proguta knedlu i izglasa proračun ili nek ide na izbore. Ali odmah, naše je vrijeme dragocjeno kao i njegovim EU-parlamentarcima. Ne može Ressler biti važniji od čitave Ličko-senjske županije”, zaključio je Ante Kovač.

Jednoglasan izbor HDZ-ovog Marijana Kustića na sjednici Županijske skupštine prošloga četvrtka dao je nadu da će Županija krenuti novim putem uz suradnju svih političkih aktera te da će i proračun isto tako biti izglasan, eventualno uz poneki amandman. No, odgoda sjednice na kojoj je trebao biti izglasan proračun, upućuje na zaključak da se u Županiji ponovno sve vraća na staro.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LikaClub/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close