Ličko-senjska županija

Ante Dabo: “Oni koji rade cijelu godinu su okosnica svih malih poduzeća i obrta, zato moramo sačuvati ta radna mjesta”

Pohvalno je da se bar na mikrorazini ispunila pokoja želja poduzetnika. Možda taj primjer može slijediti i Vlada…


Uz Vladine mjere, Novalja će poslodavcima u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, te onima koji ne mogu obavljati svoju djelatnost zbog zabrana rada prema odlukama Civilne zaštite Republike Hrvatske, financirati doprinose na plaću po svakom zaposlenom radniku.

Više o tome za RTL Danas govorio je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Odlučili smo se “nasloniti” na Vladine mjere jer najveći problem su odgode. Za tri mjeseca će biti teško, nagomilat će se troškovi. Zato smo bar malo pomogli i to bi trebalo olakšati situaciju za 100 do 150 radnika. Da bi mogli računati na naše mjere, uvjet je da budu i korisnici Vladinih mjera”, objasnio je Dabo.

Poduzetnici su pozdravili ove mjere, ali imaju još prijedloga, koje se jako dobro osluškuje.

Bit će sigurno još mjera, kao ona po pitanju paušalnog poreza za iznajmljivače. Mogu odmah reći da će se smanjiti. Bit će puno stvari koje idu na ruku našim obrtnicima i poduzetnicima. Jer, moramo preživjeti, posebno kad se radi o radnim mjestima“, naglašava Dabo i dodaje:

“Oni koji rade cijelu godinu, oni su okosnica svih malih poduzeća i malih obrta, zato moramo sačuvati ta radna mjesta.”

Ipak, pohvalno je da se bar na mikrorazini ispunila pokoja želja poduzetnika. Možda taj primjer može slijediti i Vlada…

“Teško mi je govoriti s lokalne razine što Vlada može, ali sigurno je da će morati napraviti još koraka jer ovo će biti dugotrajna kriza. Slijedi recesija i morat će se rasteretiti gospodarstvo. Već sad se teško funkcionira, a bit će i teže“, zaključuje gradonačelnik Novalje.


 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close