VijestiGrad ZagrebScenaTech

Animafest: Naučite izraditi video igru

Mladi umjetnici i informatički stručnjaci i ove će godine tijekom Animafesta, uz pomoć mentora, imati priliku izraditi vlastitu računalnu videoigru, u sklopu festivalske radionice koja će se održati od 6. do 10. lipnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER)


Animafest radionicu izvodi u suradnji s FER-om i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, te je ona ponajprije namijenjena studentima tih fakulteta, no mogu joj se pridružiti i ostali koji raspolažu adekvatnim znanjima o programiranju.

‘Otkad je pokrenuta, Animafestova radionica videoigara pokazala se kao idealna prilika za spajanje zajednice programera, animatora i ilustratora, te brojne zainteresirane polaznike upoznaje s transmedijskom vezom animacije i računarstva’, stoji u najavi radionice, koja se održava u sklopu programa Animafest Pro.

Polaznici će videoigre izrađivati u manjim timovima dizajnera i programera, a posljednji dan zagrebačkog festivala (koji se održava od 6. do 11. lipnja), predstavit će ih publici.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Animafest Zagreb facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close