ZnanostVijestiTech

Animacija: Kako su nastajali gradovi kroz tisućljeća?

Kako bi istražili razvoj urbanizacije i utjecaj gradova na lokalna i regionalna područja kroz tisućljeća, na Yaleu su izradili analizu urbanih područja od prvih gradova 3700. p.n.e. do današnjice.


Koristeći njihovu bazu podataka, njujorški poduzetnik Max Galka kreirao je digitalnu kartu koja pokazuje gdje su i kada gradovi nastajali u proteklih gotovo 6000 godina.

Na ovom fascinantnom prikazu možete uočiti i zanimljivosti kako su se neki gradovi razvili puno ranije nego gradovi u drugim dijelovima svijeta, a na njegovoj stranici možete vidjeti i interaktivnu verziju iste karte koja omogućuje da sami pomičete vremensku crtu. Dođete li do početka 20. stoljeća uočit ćete pravu eksploziju, prenosi Digital Trends.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close