Scena

Andautonija: Dašak antike u sadašnjosti

Za sve zaljubljenike u antiku u subotu, 12. rujna Udruga Andautonija pripremila je bogat cjelodnevni program. Na lokalitetu Arheološkog parka Andautonija bit će uprizoren život stanovnika starog Rima, a posjetitelji će dobiti jedinstvenu priliku da osjete dašak tog davno prohujalog povijesnog razdoblja.


Glavna atrakcija ovogodišnjih ‘Dionizijskih svečanosti’ bit će simulacija vojnog sukoba Rimljana s lokalnima barbarskim plemenima, u kojoj će se XIII Legija suprotstaviti barbarskoj hordi koja je zaprijetila granicama carstva. U rimskom taboru posjetitelji će moći vidjeti uvjete života rimskih vojnika te isprobati replike njihovih ležaja, oklopa, mačeva, štitova i kopalja.

Za najmlađe je pripremljen i poseban program u kojem će moći aktivno sudjelovati. Moći će isprobati rimsku nošnju, ali i sudjelovati u radionicama izrade nakita, šminkanja, sadnje i uzgoja ljekovitog bilja, kovanja novca, izrade maski te proći školu za legionare. Za one željene učenja Ira Potočnik Cizić iz 15. gimnazije u Zagrebu održat će malu školu latinskog jezika.

Više pročitajten na kronike vg


Tekst: kronike vg

Slika: arhiva

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close