Turizam

Amsterdam je spreman podići turističku taksu na 10 Eura za noć!

S namjerom da zaštiti svoj čudesni centar grada i okrene se bogatijim turistima, Amsterdam je spreman podići turističku taksu na 10 Eura za noć!


Trenutačno, turisti plaćaju 5 posto od iznosa sobe za turističku taksu, dogodine taj iznos raste na 6 posto, no gradsko vijeće razmišlja i o uvođenju dodatne fiksne takse koja bi iznosila 10 eura na noć, a sve u interesu zaštite grada, koji zadnjih godina turisti sve više i više posjećuju. Ovaj plan bi mogao donijeti dodatnih 150 milijuna Eura u gradsku blagajnu.

Amsterdam, koji ima nešto više od 800 tisuća stanovnika, posljednjih se godina suočio s velikim rastom turizma. Prošle godine ga je tako posjetilo 16 milijuna ljudi, a zadnjih pet godina broj posjetitelja svake godine naraste za milijun. Procjene govore kako će brojka ovim tempom narasti uskoro na 23 milijuna. Piše punkufer.dnevnik.hr

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Povezane objave

Back to top button
Close