Vijesti

“Amerikancu u Afganistanu” uplatila više stotina tisuća kuna jer joj je obećao zlato

POLICIJA UPOZORAVA

Policijski službenici Policijske postaje Biograd u četvrtak su zaprimili prijavu 59-godišnje žene o internetskoj prijevari.


Naime, 59-godišnjakinja je tijekom srpnja prošle godine putem interneta stupila u kontakt s osobom, koja se predstavila kao muškarac iz Amerike, koji se trenutno nalazi u Afganistanu-

Obećao joj je poslati veću količinu novca i zlata. Nakon toga mu je oštećena u više navrata na račune nepoznatih osoba iz raznih europskih zemalja uplatila više stotina tisuća kuna, nakon čega joj se osoba prestala javljati, priopćila je Policijska uprava zadarska.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog dijela prijevare.

Policija još jednom skreće pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close