SportTurizam

Američki skydiver sprema se na jedan nevjerojatan pothvat

Ako ste mislili da je skakanje padobranom samo po sebi zastrašujuće, onda još niste čuli za naume ovog čovjeka


Sigurno ste čuli za skydiving, kao disciplinu skakanja padobranom. Potrebna je izuzetna doza hrabrosti i malo ludosti za takav pothvat, no što se događa ako disciplinu živimo. Isto kao što nogometaši žive nogomet, tako neki žive skydiving protkan strašću i željom za obaranjem rekorda. Za neke skydivere biti najbolji znači puno, no nekada ni to nije dovoljno.

Odlazimo u Ameriku, gdje se jedan skydiver odlučio okušati u nečemu što nama laicima djeluje relativno zastrašujuće. Luke Alkins pred sebe postavio je nevjerojatan cilj. Ovaj 42-godišnjak namjerava skočiti za 7600 metara. Sama činjenica nije toliko zastrašujuća, no da bi stvar bila izazovnija u ovom slučaju Alkins odlučuje skočiti bez padobrana koristeći tek spravu nazvanu klizaljkom. Ovaj nevjerojatan skok predviđen je za 30. srpnja, a kao mjesto slijetanja navodi se kalifornijska pustinja.

I sam Alkins svjestan pothvata govori:”Napravit ću nešto što većina ljudi na svijetu smatra ludim.”
Prisjetimo se da ovo nije prvi ovakav neobičan pothvat, 2012. godine Austrijanac Felixom Baumgartnerom ostvario je rekordni skok počevši 38 kilometara iznad zemlje.

Na Alkinsu je težak zadatak, želimo mu puno sreće i sigurno slijetanje !

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close