Događanja

Amazon otvorio prvu pravu knjižaru

Najveća svjetska internetska trgovina Amazon u utorak je otvorila vrata svoje prve prave trgovine, knjižare u Seattleu, gradu na sjeverozapadu SAD-a


‘Neka ne bude zabune ovo nisu metaforička vrata’, kazala je potpredsjednica Amazon Books Jennifer Cast. ‘Ova stvarna drvena vrata ulaz su u našu novu trgovinu’. Fotografije na internetskoj stranici tvrtke pokazuju redove drvenih polica za knjige i kupce koji u naslonjačima čitaju – slika i prilika američkih knjižara.

No ponuda knjiga više je u vezi s internetskim poslovanjem Amazona nego s lancem i neovisnim američkim knjižarama koje je istisnula s tržišta. Izbor naslova koje trgovina nudi rezultat je književnih kritika kupaca u internetskoj trgovini Amazona. Knjige su naslovnicama okrenute kupcima umjesto da su poredane na policama kao u drugim knjižarama te se pokraj njih nalaze kritike korisnika Amazona.

Kritičari vide otvaranje knjižare kao ironični potez tvrtke koja je 1994. započela prodaju knjiga internetom i nižim cijenama dovela do gašenja brojnih stvarnih knjižara u SAD-u. Tijekom dva desetljeća Amazon je postao najveća svjetska internetska trgovina.


 

Tekst: tportal.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close