AutomotoVijesti

Alumni klub Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospić dovodi simulator sudara i prevrtanja!

U četvrtak, 31.10.2019. u Gospiću na Trgu Stjepana Radića od 11,00 sati održat će se edukativno preventivni program u sklopu kojeg će biti postavljeni simulator prevrtanja i simulator sudara.


Ciljna skupina ovoga programa su učenici srednjih škola, poglavito završnih razreda srednjih škola –maturanti, studenti te svi mladi vozači.

Cilj programa stjecanje je kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama, prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Zadaća programa utjecaj je na promjenu ponašanja srednjoškolaca, studenata, mladih vozača te usvajanje i stjecanje stavova o njihovoj ugroženosti u prometu.

Edukativno- preventivni program „KLIK“ organizira udruga Alumni klub Veleučilišta „Nikola Tesla u Gospiću u suradnji s mr.sc. Krešimirom Viduka, Voditeljem ureda za sigurnost cestovnog prometa HAK te partner PU Ličko-senjske županije.

Inicijativa je krenula od Martine Biondić, predsjednica Alumni kluba Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću koja je naglasila važnost navedene suradnje.

Edukativno- preventivne aktivnosti vrlo su važne za sve građane, pogotovo za ciljne skupine, a to učenici (maturanti) koji tek postaju naši mladi vozači te studenti od kojih većina njih i jesu mladi vozači. Edukativno – preventivnim programom „KLIK“ – Kako Lako Izbjeći Katastrofu, kao što i sama riječ govori, želimo izbjeći katastrofu na vrijeme. Važno je podizanje svjesti vozača o tome koliko jedna sekunda nepažnje može utjecati na njihove živote i koje su, između ostalog, posljedice nekorištenja sigurnosnih pojaseva. Potičemo samozaštitu vršnjaka i roditelja za vrijeme vožnje. Nadamo se da ćemo ovim programom osvijestiti mnoge vozače na inherentnost primjene sigurnosnih mjera u prometu”, zaključuje Martina te se ujedno zahvaljuje PU Ličko-senjskoj na partnerstvu i Gradu Gospiću na pomoći u organizaciji ovog događaja važnog za građane.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close