Vijesti

Ako ste iz ormara izvadili sandale – spremite ih. Danas kiša, pljuskovi, a ponegdje i tuča

STIŽE HLADNIJI, VLAŽNIJI ZRAK

Uz frontalni sustav stiže vlažan i nešto hladniji zrak pa će danas biti kiše i pljuskova, lokalno i izraženih nevremena s tučom.


U unutrašnjosti promjenjivo s kišom ili pljuskovima. Kiša, uz razvoj konvektivne naoblake može biti izraženih nevremena, mjestimice i tuče. Uz obalu većinom sunčano, poslijepodne je poneki neverin moguć na sjevernom dijelu, rijetko i u Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren, uz pljuskove i jak sjeverac, a na moru vjetar s mora, navečer pod Velebitom bura. Dnevna temperatura na Jadranu bez veće promjene, a u unutrašnjosti malo niža, ali i dalje ostaje toplo.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana sunčanije, ali će i dalje u istočnim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije biti pljuskova. Puhat će slab do umjeren, mjestimice i jak sjeverac uz koji se temperatura neće previše mijenjati – bit će većinom oko 25 stupnjeva, a za vikend u cijeloj zemlji uglavnom sunčano.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana sunčano, često i potpuno vedro, osobito tijekom vikenda, a lokalno jači razvoj oblaka izgledan je u Zagori, rijetko i na srednjem i južnom dijelu. Zapuhat će bura, u subotu i pojačati, a temperatura se neće previše mijenjati.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close