VijestiGrad ZagrebTech

AKCIJA ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ Grad Zagreb donira građanima 550 sadnica drveća

Grad Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkim holdingom i Podružnicom Zrinjevac, donirati će, u okviru akcije Zasadi drvo, ne budi panj, preko 550 sadnica stabala građanima, kako bi doprinijeli ozelenjavanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila.


Sadnice stabala (jasena, gloga i likvidambara) koje mogu zasaditi u svojim dvorištima i na privatnim površinama građanima će se dijeliti u srijedu 23. listopada od 08.30 do 12.00 sati na lokacijama tržnica Grada Zagreba:

  • Dolac (iza skulpture kumice),
  • Trešnjevka (kod skladišta vaga i suncobrana) i
  • Utrine (istočna strana, kod ulaza u upravnu zgradu).

Uz podjelu sadnica, građanima će se dijeliti i leci u kojima će ukratko biti opisane upute za sadnju i održavanje sadnice.

U novom naselja Podbrežje, u petak 25. listopada 2019. u 12.00 sati, također u okviru Akcije, sadit će se 60 sadnica stabala (28 gledicija i 32 lipe) koje će volonteri i svi zainteresirani građani zajedno zasaditi na javnu površinu. Podružnica Zrinjevac osigurat će sav potreban alat i stručnu pomoć.

Akciji će prisustvovati i gradonačelnik Milan Bandić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close