Akcija “Udomljavanje je fora” na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Tena Brnad

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jutros se pridružio akciji Udomljavanje je fora, koju organiziraju Grad Zagreb – Ustanova Zoološki vrt i Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u suradnji s udrugama Prijatelji životinja, Suncokret-OLJIN i Noina arka.


Tema prve ovogodišnje akcije je prijateljstvo među ljudima i psima, a posebno ju se želi prezentirati najmlađima i njihovim obiteljima s ciljem razvijanja suosjećanja prema kućnim ljubimcima jednako kao i prema divljim životinjama koje žive s nama u gradu, kao i odgovornosti koju prema njima imamo i izazovima zajedničkog života.
Gradonačelnik Bandić je pozvao sve sugrađane koji mogu i žele da udome kućnog ljubimca te je naglasio kako je potrebno više međusobne tolerancije onih koji vole i imaju kućne ljubimce s onima koji nisu ljubitelji životinja.

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman zahvalio je Gradu i gradonačelniku na dva nova prijedloga Nacrta odluke o kućnim ljubimcima grada Zagreba kojim će se tražiti trajna sterilizacija ljubimaca te uvođenje redarstva za životinje koje će pojačano kontrolirati mikročipiranje.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: zagreb.hr

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u