Grad ZagrebPolitika

Akcija “Udomljavanje je fora” na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jutros se pridružio akciji Udomljavanje je fora, koju organiziraju Grad Zagreb – Ustanova Zoološki vrt i Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u suradnji s udrugama Prijatelji životinja, Suncokret-OLJIN i Noina arka.


Tema prve ovogodišnje akcije je prijateljstvo među ljudima i psima, a posebno ju se želi prezentirati najmlađima i njihovim obiteljima s ciljem razvijanja suosjećanja prema kućnim ljubimcima jednako kao i prema divljim životinjama koje žive s nama u gradu, kao i odgovornosti koju prema njima imamo i izazovima zajedničkog života.
Gradonačelnik Bandić je pozvao sve sugrađane koji mogu i žele da udome kućnog ljubimca te je naglasio kako je potrebno više međusobne tolerancije onih koji vole i imaju kućne ljubimce s onima koji nisu ljubitelji životinja.

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman zahvalio je Gradu i gradonačelniku na dva nova prijedloga Nacrta odluke o kućnim ljubimcima grada Zagreba kojim će se tražiti trajna sterilizacija ljubimaca te uvođenje redarstva za životinje koje će pojačano kontrolirati mikročipiranje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close