VijestiZdravlje

Akcija Ružičasti listopad 2019. uz poruku “Mama budi zdrava”

Udruga SVE za NJU treću godinu zaredom  u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke, organizira projekt Ružičasti listopad pod sloganom “Mama, budi zdrava”, a cilj mu je podizanje svijesti i odgovornosti žena za vlastito zdravlje, posebice zdravlje dojki.


Akcija se odvija u školama, a ove godine će krenuti iz Zadra, iz tamošnje Gimnaziji Franje Petrića.

Učenici će tijelima formirati simboličnu vrpcu i fotografirati se, a majkama ponijeti edukativni letak s porukom Mama, budi zdrava. Za sudjelovanje u projektu zasad je prijavljeno 25 škola, od Pule do Osijeka.

Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da ono bude zdravo. Djeca to isto poručuju svojim majkama u akcijama širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada”, poručuju organizatori.

Svaka škola ima svog ‘veleposlanika’ koji će nazočiti akciji. Ambasadori su saborski zastupnici, predsjednice Lions klubova, liječnici i drugi pojedinci koji su se uključili u projekt.

Projekt je 2018. nagrađen na javnom pozivu „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“ Ureda za udruge Vlade RH i izabran je među tri najbolja projekta civilnog društva za 2018. od strane stručnog ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zdravstvenog osiguranja u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke.  Prve akcije u školama održat će se u prvom tjednu listopada uoči Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close