Tech

AIRBUS A320-300 Predstavljen zrakoplov za ZeroG letove kojim će se letjeti i u Hrvatskoj!

Lisabon (Portugal). Aero-svemirska kompanija Swiss Space Systems (S3), s ciljem provođenja premijernih komercijalnih ZeroG letova bestežinskog stanja u 2016. i 2017. godini, najavljuje završetak stjecanja svog zrakoplova Airbus A340-300. Parabolični letovi pružati će doživljaj bestežinskog stanja, sličan onomu kakvog astronauti osjećaju tijekom svojih svemirskih misija, i to po najpristupačnijim cijenama ikad ponuđenim. Sustav za kontrolu leta zrakoplova Airbus A340-300 oslanja se na “fly-by-wire” tehnologiju. Ova značajka pružiti će neviđenu preciznost u izvođenju parabola, čime će S3 postati svjetski lider u visoko-preciznom pružanju usluga u mikrogravitaciji.


Sparfell & Partneri, “poželjan zrakoplovni partner” za S3

Zajednička vizija budućnosti “Svemira za sve”, i zajedničke strasti za zrakoplovstvom, omogućile su suradnju između S3 i Sparfell & Partners. Sparfell & Partners od S3 je ovlašten za pronalaženje najboljih uvjeta za stjecanje i financiranje zrakoplova. Philip G. Queffelec, predsjednik Sparfell & Partners, pozdravio je ovo partnerstvo citiranjem Aristotela: “Cjelina je puno više od pukog zbroja njegovih sastavnih dijelova”.

Jedinstven doživljaj mikrogravitacije dostupan najširoj javnosti

S3 nudi ZeroG letove za najpristupačnije cijene ikad ponuđene širom svijeta, te time najširoj javnosti želi pružiti priliku za jedinstven doživljaj bestežinskog stanja. Kupcima Premium i VIP zone bit će dodijeljeni ekskluzivni S3 ručni satovi jednog od najprestižnijih švicarskih proizvođača satova, čineći njihovo ZeroG iskustvo još ekskluzivnijim. Airbus A340-300 u 90 minutnim letovima s po 70 putnika izvoditi će ukupno 15 parabola. Svaka parabola pružati će jedinstven doživljaj bestežinskog stanja u trajanju od 20 do 25 sekundi. Ovakvi letovi planiraju se u Zagrebu u sklopu svemirskog programa u Hrvatskoj, a čiji je dio bila i izgradnja svemirske luke u Udbini.

S3 ZeroG zrakoplov također će se upotrebljavati kao platforma za visoko-precizne eksperimente u mikrogravitaciji. Ciljna skupina korisnika takvih usluga bit će institucionalna (svemirske agencije, sveučilišta…), ili privatne tvrtke koje provode istraživanja u aero-svemirskoj industriji.

Zrakoplov Airbus A340-300 registriran kao 9H-TQM, koji će uskoro biti lakiran u S3 “crno”

Izuzetna operativna sposobnost Hi Fly, uskoro na usluzi S3
Hi Fly je zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Portugalu koja upravlja flotom linijskih putničkih zrakoplova posvuda po svijetu. Hi Fly pružati će podršku S3 u operativnom (CAMO – Organizacija za vođenje kontinuirane plovidbenosti) i regulatornom području (AOC – Svjedodžba zračnog prijevoznika). Komercijalno provođenje ZeroG letova bestežinskog stanja u statusu zrakoplovne kompanije, bit će svjetska premijera. Paulo Mirpuri, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Hi Fly izjavio je:
“Izrazita nam je čast što je naša kompanija odabrana od S3. Bit će nam veliko zadovoljstvo sudjelovati u projektu ZeroG bestežinskih letova. Inovativnost, kvaliteta i sigurnost odlike su Hi Fly DNK, i snose važnu ulogu u ovom zajedničkom pothvatu. Veselimo se uzdignuti ovaj projekt na novu razinu.”
Pascal Jaussi, CEO S3, Paulo Mirpuri, CEO Hi Fly

Pascal Jaussi, osnivač i direktor tvrtke Swiss Space Systems, izjavio je:

“Naša konačna vizija jest demokratizirati pristup svemiru, kroz naš višekratno upotrebljiv sustav za lansiranje. Mnogo prije nego što naš sustav za lansiranje postane stvarnost, ZeroG iskustvo bestežinskog stanja u našem Airbusu, svakomu će pružiti priliku da postane astronaut na jedan dan.”

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: S3 Hrvatska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close