Ličko-senjska županijaPolitika

AFERA PLITVICE? Dobio otkaz u Nacionalnom parku, pa nagrađen Upravnim vijećem

Portal Faktograf, poznat po istraživačkom novinarstvu i tekstovima koji često razotkrivaju više nego što bi akteri htjeli, u novom tekstu obradio je slučaj ličkog političara Branislava Šutića iz Hrvatske demokratske zajednice. Podsjetimo, Branislav Šutić je zbog nedolaženja na posao u Nacionalni park Plitvička jezera dobio otkaz, a nova imenovanja govore da je sada imenovan u Upravno vijeće istog Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Tomislav Ćorić, HDZ-ov ministar zaštite okoliša i energetike kojeg je ovaj resor zapao uslijed raspada koalicije s MOST-om, imenovao je novo Upravno vijeće Nacionalnog parka Plitvička jezera. Obavijest o ovim imenovanjima nigdje nije moguće pronaći: imena novih članova Upravnog vijeća nisu objavljena na stranicama Ćorićevog ministarstva, Vlade RH, ni NP Plitvička jezera. – otkriva Faktograf. 

Resorni ministar imao je dobar razlog nadati se da će imenovanja na Plitvicama proći ispod radara javnosti. Među novoimenovanim članovima Upravnog vijeća najpoznatijeg hrvatskog nacionalnog parka je i jedno prilično kontroverzno ime. U Upravno vijeće su, kako je za Faktograf potvrđeno iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, imenovani: Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike, Uprava za zaštitu prirode – predsjednik Upravnog vijeća; Irina Zupan, načelnica Odjela za zaštićena područja u Hrvatskoj agenciji za okoliš i prirodu – član Upravnog vijeća (nastavlja svoj mandat); na prijedlog radnika Javne ustanove “Nacionalni park Plitvička jezera” mandat nastavlja Ante Bionda, te na prijedlog lokalne zajednice imenovana su dva člana Boris Luketić i Branislav Šutić.

Imena Borisa Luketića, bivšeg načelnika Općine Plitvička jezera, i Branislava Šutića, bivšeg dekana gospićkog veleučilišta i bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka, javnosti su vrlo poznata. Bivši načelnik Luketić nedavno je izgubio vlast od Ante Kovača, nezavisnog kandidata, a bivši dekan Šutić izgubio je na lokalnim izborima od Stjepana Kostelca, također nezavisnog kandidata u Otočcu.

Ipak, porazi su nekad nagrađeni. Tako je ministar Ćorić nagradio Borisa Luketića i Branislava Šutića, mjestom u Upravnom vijeću Nacionalnog parka Plitvička jezera.

“Spomenuto je ranije u ovom tekstu da je Šutić već bio zaposlen u NP Plitvička jezera, i to najprije kao ravnatelj, a zatim kao savjetnik. Iz Nacionalnog parka izletio je u mandatu vlade Zorana Milanovića, ali ne kao žrtva SDP-ove politike. Šutić je otkaz u NP Plitvička jezera dobio jer nije dolazio na posao, a kasnije se pokazalo da u cijeloj priči posla ima i za pravosuđe. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu Šutića tereti za primanje nepripadajuće plaće – istovremeno je zarađivao i kao ravnatelj NP Plitvička jezera i kao dekan Veleučilišta u Gospiću. Optužuju ga da je oštetio Veleučilište za barem 60.000 kuna.

A to čak i nije Šutićev jedini problem sa zakonom. U mjestu Brakusovoj Dragi kod Otočca Šutić je 2011. godine službenim automobilom Nacionalnog parka skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 36-godišnji otac troje djece. Nepravomoćnom je presudom osuđen na osam mjeseci zatvora. Ali se svejedno nastavio ponašati u maniri pravog lokalnog šerifa: početkom 2015. godine policija je zbog njega morala intervenirati i na Veleučilištu u Gospiću. Tada je zaradio prekršajnu prijavu zbog vrijeđanja i prijetnji upućenih prodekanu Veleučilišta. Prema Hininom tadašnjem izvještaju, Šutić je prodekana nazivao pogrdnim imenima i vikao da ga treba poslati nazad odakle je i došao. U Bosnu i Hercegovinu.” – navodi dalje Faktograf.hr u članku. 

Cijeli tekst o novoj ličkoj aferi koja prolazi ispod radara ličkih medija, čitajte na ovom linku – HDZ-ovac vraćen u Plitvička jezera iako je otamo već jednom izletio (a goni ga i pravosuđe).

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Faktograf | Foto: YouTube/TV Loki

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close