Turizam

Adventski vijenac za Guinessa u dvorcu Kerestinec

Među zidinama dvorca Kerestinec volonteri Udruge 3D iz Svete Nedelje napravili su adventski vijenac širok 18 metara po čemu je za Guinnessovu knjigu rekorda, a već iduće nedjelje s ciljem oživljavanja dvorca namjeravaju organizirati i adventski sajam, priopćila je Udruga 3D.


Usmjereni na razvoj korisnih i konstruktivnih sadržaja u lokalnim sredinama volonteri su napušteno povijesno zdanje dvorca Kerestinec odjenuli ljepotom Adventa. Taj kaštel kojeg je sagradila grofovska obitelj Erdödy ovog je prosinca doživio blagdanski sjaj, čime su žitelji kontinentalne Hrvatske dobili novo mjesto za blagdanski izlet, stoji u priopćenju.

PROČITAJTE JOŠ

Snimke s aerodroma otkrile što se događa s vašom prtljagom
“Radimo na najširem adventskom vijencu u Hrvatskoj sa željom da se zabilježi u Guinnessovu knjigu rekorda. Vijenac širok 18 metara ispunjen je borovinom i slamom, ima tri kruga, a dio su iscrtala djeca božićnim motivima. Sve smo ukrasili lampicama i svijećama”, rekao je idejni začetnik projekta Dario Zurovec, dodavši kako žele oživjeti dvorac i to adventsko događanje pretvoriti u tradiciju svetonedeljskog kraja.

Maštoviti volonterski tim osmislio je i “dvorski” sajam na kojem bi izlagala djeca i lokalni obrtnici, gdje bi se mogli degustirati i kupovati njihovi božićni proizvodi.

Već od iduće nedjelje posjetitelji mogu obići Adventski sajam u jedinstvenom okruženju i vidjeti vijenac – nesvakidašnji božićni ukras povijesnog zdanja, kojemu se smiješi ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

Unutrašnjost adventskog vijenca iscrtala su djeca božićnim motivima čime je postignut jedinstven izgled vijenca i prilika da osnovnoškolci pokažu svoju kreativnost i inovativnost.

Slaganjem adventskog vijenca ovog prosinca volonteri žele oživjeti zidine dvorca Kerestinec nedaleko od Zagreba, i dati poticaj mladima da konstruktivno i korisno rade na dobrobit sredine u kojoj žive.


 

Tekst: n1info.hr
Foto: Facebook Kerestinec

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close