Grad ZagrebTurizam

Advent u Zagrebu

Darujte si Advent u Zagrebu i provedite ga u posebnom ozračju, jer Zagreb u vrijeme adventa doista živi na poseban i sebi svojstven način te privlači sve više turista iz raznih dijelova svijeta.


Ako niste doživjeli Advent u Zagrebu, pravi je trenutak da planirate dolazak i budete sudionici najljepše zimske bajke, koju je teško opisati riječima. Za mnoge od vas koji to vrijeme smatraju i najljepšim razdobljem u godini ovo je pozivnica da ga provedete u posebnom ozračju, jer Zagreb u doba adventa doista živi na poseban i sebi svojstven način. To je vrijeme kada se svi trgovi i ulice u srcu grada ponovo pretvaraju u veliku pozornicu s bezbroj događanja tijekom dana koja se nastavljaju duboko u noć, pružajući baš svakome mogućnost da osjeti čari blagdanskog ozračja, dobro se zabavi i ugodno provede vrijeme u društvu obitelji ili prijatelja, ali i dobronamjernih ljudi.

Zato ste svi pozvani i dobrodošli na Advent u Zagrebu, koji će se ove godine održavati od 28. studenog do 10. siječnja te će vas kroz razna scenski osmišljena događanja vratiti u prošlost, pokazati sadašnjost ili u vama probuditi romantičara u duši… Svatko će od vas u nekom od tih događanja pronaći što mu odgovara, a na vama je da odaberete mjesto gdje ćete se zabaviti i uživati. Spomenut ćemo tek da će se na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića svakodnevno održavati najrazličitiji programi, dok će se u prekrasnom perivoju Zrinjevac opet plesati u ritmovima valcera i evergreena. Muzicirat će se i u prolazu Oktogon uz zvuke Straussa, ali i s balkona starih zagrebačkih građevina. Pregršt zanimljivih događanja očekuje vas i na Europskom trgu, uz bogat glazbeno-zabavni program, organizaciju izložbi, itd. Sva ta događanja pratit će i bogata ugostiteljska ponuda s prezentacijom i tradicijskih slastica koje se spravljaju u vrijeme adventa, a neke od njih moći ćete sami pripremitiako krenete na adventsku turu gradom, na kojoj ćete upoznati i stare zagrebačke adventske običaje na malo drugačiji način.

Tu je i nadasve zanimljiv program „Fuliranje ” koji se odvija u Tomićevoj ulici te, od ove godine, i u Kurelčevoj ulici, uz prepoznatljiv dizajn i opuštenu atmosferu. No, to nije sve, jer će se razni tematski programi sa svojom pričom odvijati i na drugim trgovima i ulicama grada, dok najmlađe očekuje prava zabava u Ledenom parku. On će biti ponovo podignut tik uz velebno zdanje Umjetničkog paviljona na Zrinjevcu i osim klizališta, na kojemu najviše uživaju djeca, pružati pregršt drugih sadržaja.

Time priča o Adventu u Zagrebu ne završava, jer je još puno drugih zanimljivih događanja i performansa, od Živih božićnih jaslica do Sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta Artomat u Domu hrvatskih likovnih umjetnika koji spaja kreativce iz različitih područja… Zato si darujte Advent u Zagrebu i sami otkrijte zašto je poseban.

Detaljne informacije o Adventu u Zagrebu može se pronaći na internetskoj stranici www.adventzagreb.com.


 

Tekst: TZGZ
Foto: facebook

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close