Grad ZagrebTurizam

Advent u Zagrebu se širi na tri nove lokacije!

Sa samim početkom prosinca u Zagrebu počinje božićna čarolija koju mnogi ne mogu dočekati. Od 1. prosinca zavladat će pravi blagdanski duh obogaćen mirisom kuhanog vina i medenjaka.


Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld najavila je da su, uz uobičajena događanja i lokacije, pripremili niz novih programa. Kao nova lokacija predstavit će se ‘Advent u Maksimiru’, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, a bit će tu i ‘Advent Stara Tkalča’, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novost je i ‘Filmski Advent’ u kinu Europa (Advent u prolazu sestara Baković) gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

Poseban naglasak stavljen je na kulturna događanja, tako da će se tijekom Adventa održati osam različitih festivala, s naglaskom na klasičnu glazbu, te niz prigodnih izložbi.

Kao osnovni motiv uzeli smo priče i bajke Ivane Brlić Mažuranić, upravo s njezinim bajkama otvorit ćemo ledeni park na Zrinjevcu, a i većina lokacija imat će neke od elemenata njezinih bajki, rekla je Bienenfeld.

Napomenula je kako će organizatori pokušati ‘smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje’, zato su osmislili niz kulturnih i glazbenih festivala u crkvama, kulturnim institucijama i otvorenim prostorima. Kroz klasičnu glazbu vratit ćemo, kaže, duh i ljepotu božićnog vremena.

Na Adventu će ove godine biti manje ugostiteljskih i suvenirskih kućica, a promovirat će se ideje održivog turizma kroz veće korištenje recikliranih proizvoda.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close