VijestiTurizam

ADVENT U OTOČCU: Što nas sve očekuje na 11. međunarodnom Božićnom sajmu?

Jedanaesti međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije Advent u Otočcu održat će 16. i 17. prosinca u sportskoj dvorani Srednje škole u Otočcu.


Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grada Otočca, organizacijom ove manifestacije želi oživjeti dio bogate zanatske i trgovačke tradicije grada Otočca i Gacke.

Posjetitelji tradicionalnog Božićnog sajma u Otočcu će i ove godine moći uživati u širokoj ponudi tradicionalnih proizvoda i rukotvorina poput lokalnih delicija, božićnih ukrasa, nakita i prigodnih suvenira. Sajam će se odvijati u veselom blagdanskom raspoloženju, a organizatori su pripremili i bogati kulturno-zabavni program koji uključuje nastupe glazbenih grupa, modnu reviju, frizerski show i predstavu za najmlađe.

Podsjetimo, sajam se održava već punih jedanaest godina, a poseban po tome što Gacka u tih nekoliko dana trajanja sajma postane središte trgovine u cijeloj regiji, pretvara u veliki plac za cijelu regiju. Grad Otočac kroz povijest je uvijek bio vrlo važno trgovinsko središte, a 11. Božićni sajam u suvremeno doba, njegovo je oživljavanje uspomena i konkretne trgovine. S obzirom da se veći broj izlagača svake godine vraća, činjenica je da 11. Božićni sajam u Otočcu ima i vjernu publiku za kvalitetne proizvode koji dolaze iz cijele Hrvatske.

Prvi dan sajma – 16. prosinca (subota)

Na svečanom otvorenju sajma u 11:00 sati nastupit će Klapa Senjkinje, nakon čega će uslijediti predstavljanje izlagača i sajamska ponuda. Posjetitelje će zabavljati Tamburaški sastav Patrioti.

Na kraju prvog dana sajma, u 18:00 sati, bit će priređen Frizerski show, a prije toga održava se i modna revija “Unikatna priča” u 16:30 sati.

Drugi dan sajma – 17. prosinca (nedjelja)

Drugi dan sajma započinje u 10:00 sati. Uz predstavljanje izlagača i sajamsku ponudu, za dobru atmosferu će se brinuti Acoustic Trio Royal i Da Capo.

U 11:30 započinje program za djecu koji uključuje božićnu predstavu Dolazak Djeda i Bake Božićnjak i podjelu darova za najmlađe.

U 13:00 sati održat će se Adventske ručice, dječja radionica izrade božićnih ukrasa u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta, FD Otočac.

Sajam će se zatvoriti u 17:00 sati.

Više o sajmu pronađite na stranicama Hrvatske gospodarske komore,Turističke zajednice grada Otočca i Adventa u Otočcu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Fotoklub Otočac - Zoran Jelinić, Goran Sekula

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close