DogađanjaVijesti

Adastra nakon upečatljivog nastupa na Zagrebačkom festivalu objavila spot za “Predajem se”

Pjesma ‘Predajem se’ nastala je na otoku Iloviku. Tekst je inspiriran životnom pričom čovjeka koji misli da je prošao kroz teške vrtloge života.


Pjesma je tvrda, rokerska i ljubavna, a iza nje stoji Jeronim Marić, koji je producirao i režirao spot. Adastra je za snimanje spota organizirala audiciju ljubavnih parova. Od nekoliko stotina prijavljenih parova izbor je pao na Ivanu i Kristijana iz Zagreba.

Pjesma “Predajem se” izvedena je na 65. Zagrebačkom festivalu. Na kraju izvedbe frontmen Adastre Jerko Marić razbio je gitaru. Bio je to, kako kaže, bunt i opomena da kroz ovaj konceptualni prilog podsjeti kako je u medijima sve manje angažiranog rocka iako se zna da su rockeri glazbom i tekstovima kroz posljednjih 70 godina mijenjali društvena i politička zbivanja svijeta u kojem živimo.

“Primjer da rock nije mrtav dokazuje i informacija prema kojoj je video Adastre sa Zagrebačkog festivala trenutno u top 6 najgledanijih videa na YouTube-u i da je u samo 48 sati imao više od 25.000 pregleda”, kaže Jerko Marić.


 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close